Nieuws2019-10-08T22:04:19+02:00

Nieuws

Nieuwe aanwinst: een ‘becak’ om mee naar school te gaan

Er is een nieuwe aanwinst in huis. Om de 6 kinderen naar hun 2 scholen en naar bijles te rijden, is er een nieuw vervoermiddel aangekocht. Een heuse becak, een brommer met daarachter een zit-cabine voor 3 kleine volwassenen of 6 kinderen. Dat is, zeker bij slecht weer, toch een stuk veiliger en comfortabeler dan met z'n allen op dat brommertje.

februari 10th, 2021|

Welkom nieuwe bewoners: Ridho en Fauza

Er zijn twee nieuwe bewoners in het huis aangekomen: de broertjes Ridho (links op de foto) en Fauza. Zonder vader of moeder waren ze met hun oma aan het zoeken naar eten op het marktplein. Ze zaten onder de schramen en luizen. Devi heeft ze dagelijks verzorgd en met een week of drie zagen ze er veel beter uit. In overleg met oma is Anek Sumatera het nieuwe thuis voor de kinderen.

februari 6th, 2021|

Welkom Devi en Anan – de nieuwe, extra verzorgers

Goed nieuws. De verzorgster van de kinderen, Lina, heeft versterking gekregen van Devi en Arman. Devi is maatschappelijke werkster. Zij kookt, let op de gezondheid en het welzijn van de kinderen en begeleidt hen bij hun schoolwerk. Arman is tuinman, maar door corona werkloos. Hij wil graag de rol van bewaker en conciërge van het huis op zich nemen. Hij brengt daarnaast de kinderen naar de verschillende scholen en bijlessen. De nieuwe verzorgers Devi (l) en Aman.

oktober 12th, 2020|

Hoera! We hebben de ANBI status gekregen!

Hoera, hoera! We zijn door de belastingdienst erkend als goed doel en hebben dus de ANBI status gekregen. Dat betekent dat iedereen een deel van zijn giften aan onze stichting terug kan krijgen van de belasting. Vindt u het ook een fijn idee als de belasting meebetaalt aan de steun voor de kinderen? Vul dan dit formulier in, en stuur het naar onze penningmeester: Jan Pool, contact@anaksumatera.org    

september 3rd, 2020|

Windhoos beschadigt dak

Een hevige storm heeft ons nieuwe gebouw een fikse knauw toegebracht. In een enorme windhoos is het dak van 4 slaapkamers opgetild en deels naast het huis terecht gekomen. Gelukkig sliepen de kinderen en hun begeleiders aan de andere kant, en zijn er geen gewonden gevallen. We kiezen ervoor om eerst de rest van het dak aan te brengen, en dan pas het kapotte dak te repareren.

juni 6th, 2020|

Bijles vanwege corona

Vanwege corona bleven in indonesië, net als in Nederland, de scholen dicht. Gelukkig is het leslokaal afgebouwd. De kinderen kunnen nu in het lokaal hun schrijfwerkjes en rekenspelletjes doen. De leraar komt zo af en toe naar het wees(t) huis toe. Dan krijgen de kinderen bijles als compensatie voor alle gemiste lessen. Ook andere kinderen zijn welkom op deze lessen. Kinderen krijgen bijles als compensatie voor gemiste lessen

april 6th, 2020|
Ga naar de bovenkant